<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefen din stresser mindre enn deg

Det å være toppsjef er mindre stressende enn å være ansatt.

  Publisert 9. okt. 2012 kl. 13.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 119 ord
  Jobb - Foto - Scanpix

  En ny studie fra Harvard Business Review viser at det er mindre stressende å være toppsjef enn sjef lenger ned på rangstigen, skriver di.se.Jo høyere opp i ledelsen man kommer, desto mindre stress opplever man, mener forsker James Gross.Til tross for at ledere i toppsjiktet også opplever mye stress, har de langt flere belønninger som veier opp for dette.Toppsjefene har høy status og høster respekt hos andre. Høy status aktiverer i tillegg belønningssentrumet i hjernen, noe som frigjør mer lykkefølelse enn penger, mener studien.I tillegg har også toppsjefer i langt større grad sikkerhet rundt sin stilling, i form av sluttpakker og lange kontrakter.Usikkerhet knyttet til jobbsituasjonen som vanlig ansatte i større grad kan kjenne på, skaper stress i hjernen.