<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Velger karriere foran baby

Stadig flere kvinner i voksen alder velger abort.

  Publisert 31. juli 2013 kl. 09.13
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Trist kvinne - Foto - Scanpix

  Ifølge leger og veiledere velger mange kvinner i voksen alder å ta abort på grunn av et krevende arbeidsliv og et økt karrierejag, skriver VG i dag.- Vi ser at kvinner oppgir presteringspresset i arbeidslivet som en årsak til at de ønsker abort. Utviklingen viser at kvinner i starten av en jobbkarriere i større grad ser på barn som en hindring for inngang til arbeidslivet i stedet for å betrakte familieforøkelse som en naturlig del av etableringsprosessen, sier veileder Vivi Helen Skreppedal i veiledningstjenesten Amathea til avisen.- Statistisk sett var det tidligere de yngre kvinnene som oftest kom til veiledningssamtaler. I dag blir vi i økede grad kontaktet av kvinner fra 25 til 35 år som blant annet er engstelige for om et svangerskap og et barn vil gjøre studie- eller karrieresitusjonen dres vanskelig, sier Skreppedal til VG.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK