<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Norske fedre er klart tapere

Fedrene kommer ut som tapere i regjeringserklæringen.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 08.19
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  Foto: Scanpix

  Den nye regjeringen vil kutte fedrekvoten fra 14 til ti uker. Samtidig åpnes det for at både mor og far kan overføre sine uker til hverandre.- Jeg mener at norske fedre er klart tapere i regjeringserklæringen med denne reduseringen. Det er det ingen tvil om. Det er et veldig negativt signal å sende til norske fedre, ut i fra at de har stilt opp og brukt fedrekvoten hver gang den har økt, sier professor i sosiologi ved NTNU, Elin Kvande, til Dagbladet.Ved å kutte på denne måten, og åpne for dispensasjonsregler, gir man ifølge professoren et signal fra det offentlige Norge om at fedrenes rolle ikke er verdsatt.- Dette er ikke en oppfordring til fedre, men en oppfordring til arbeidsgivere om å ikke la fedre bruke sin andel av kvoten, sier Kvande.