<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To av tre lærere ville blitt avvist

Den påtroppende regjeringens krav til karakterer kan få katastrofale konsekvenser.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 10.31
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 91 ord
  Erna Solberg - Foto: Scanpix

  66 prosent av studentene som startet på lærerstudiene i høst ville ikke kommet inn med de nye kravene til karakterer fra den påtroppende regjeringen, skriver VG.I Sundvollen-plattformen er den nye Solberg-regjeringen krystallklar på at den vil kreve karakteren 4 eller bedre i norsk, matematikk og engelsk for opptak til lærerutdanningen.Det store spørsmålet blir da hvordan regjeringen vil dekke behovet for 9000 nye lærere i 2020. Ifølge VG vil flere høyskoler måtte legge ned sine lærerutdanninger.- Lærermangelen vil bare bli enda større, konkluderer Peder Haug, professor i pedagogikk ved Høgskolen i Volda.