<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Leger tåler 17-timers nattevakter godt

Leger som har jobbet 17-timers nattevakter, er like klare i toppen som etter 8-timersvakter, viser en ny studie i Bergen.

    Publisert 7. okt. 2014 kl. 07.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord
    Lege - Foto - Scanpix

    18 anestesileger deltok i studien som Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen har gjennomført. I studien undersøkte man om den kognitive funksjonen endres om man jobber korte eller lange nattevakter, skriver fagbladet Dagens Medisin.Vanlige vakter ved sykehuset går i dag fra 8 om morgenen til klokka 16 og fra 15 om ettermiddagen til klokka 8 neste morgen. I studien gikk legene tre ulike vakter. I tillegg til den 17 timer lange nattevakten som starter på ettermiddagen, gikk legene en 16-timersvakt fra 8 om morgenen til midnatt og en 8-timersvakt fra midnatt til klokken 8 om morgenen.– Vi ønsket å finne om det var en ekstra belastning å gå en lang nattevakt og om en lang dagvakt eventuelt førte til samme belastning. Vi fant ut at det var ingen klinisk relevante forskjeller i kognitiv funksjon mellom leger som jobbet de tre ulike vaktene, sier professor Hans Flaatten ved Universitetet i Bergen.Flaatten er også overlege ved intensivavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus. (©NTB)