<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jo mer kvinner pynter seg - jo mer tjener de

Kvinner som bruker mye tid på utseendet tjener også mer penger, viser ny forskning.

    Publisert 28. juni 2016 kl. 12.17
    Oppdatert 28. juni 2016 klokken 12.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 231 ord

    Pene mennesker tjener omlag 20 prosent mer enn mindre pene mennesker, har tidligere forskning vist. Men nå slår en ny studie fra University of Chicago fast at det slett ikke er den naturlige skjønnheten som gjør utslaget på lønningsslippen.Den nye forskningen viser at det er hvor mye kvinnen pynter seg, som har noe å si for lønnsslippen, skriver Videnskab.dk.Du trenger med andre ord ikke se ut som en supermodell for å tjene mer, men en tur til frisøren og et ekstra lag makeup kan være det som skal til for å skaffe deg et lønnsopprykk. - Det overrasket meg, sier professor Andrew Penner ved University of Chicago, om resultatet.- Når du tenker på skjønnhet, så er ideen den at enten så har du det, eller så har du det ikke. Men det vi ser er at det som betyr noe på arbeidsmarkedet ikke er den naturlige skjønnheten, men hvordan du presenterer deg selv, fortsetter han.Utgangspunktet for den nye studien er en eldre studie som slo fast at pene mennesker også har høyere inntekt. Forskerne ville imidlertid finne ut hva skjønnhet egentlig innebar. Er det hår, makeup og tøy - eller benstrukturen i ansiktet?Forskerne fant ut at den høye inntekten blant "vakre" mennesker utelukkende skyldtes at de pyntet seg. Jo mer kvinnene gjorde ut av seg selv, jo mer tjente de. Og det var uansett om de hadde en stor nese eller asymmetrisk ansikt.