<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Da begynner det å blinke noen varsellamper

Unge med hyppige jobbskifter må forsvare valgene.

  Publisert 7. okt. 2016 kl. 08.03
  Oppdatert 7. okt. 2016 klokken 08.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 181 ord
  Foto: Scanpix

  Unge som skifter jobb hyppig, kan få varsel­lampene til å blinke hos rekruttererne, skriver Dagens Næringsliv.Mange unge skifter ifølge avisen jobb tidlig i karrieren. I Econas nye lønnsundersøkelse svarer én av fire økonomer som ble ferdigutdannet mellom 2012 og 2015 at de har skiftet jobb minst én gang.Det er resultatet i Manpowers nyeste jobbskifteundersøkelse, som viser at yngre arbeidstagerne har et kortere tidsperspektiv enn de eldre. 56 prosent av personene under 30 år oppgir å ha skiftet jobb de siste fire årene, mot 50 prosent av folk i 30-årene og 31 prosent av de i 40-årene.- Det er naturlig at unge skifter beite oftere enn eldre. I tillegg har vi et arbeidsmarked som tvinger frem skifter: det legges ned, startes opp, det kommer ny teknologi og nye jobber. Rammene er kraftig endret siden forrige generasjon, sier rekrutteringssjef i Manpower, Jon Paulsen, til avisen.Han understreker at det derfor kan være mange fornuftige forklaringer på et jobbskifte, men man kan også bli skeptisk.- Hvis de som har relevante jobber, bytter hyppig, begynner det å blinke noen varsellamper. Da vil vi raskt stille noen spørsmål om det, sier Paulsen til DN.