<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

NHH får prestisjesenter

I konkurranse med 150 andre sterke forskningsmiljøer i Norge, har Forskningsrådet tildelt NHH Senter for fremragende forskning.

Publisert 15. mars 2017 kl. 08.35
Oppdatert 15. mars 2017 klokken 08.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
NHH. Foto: NHH/Finansavisen.

Det er forskningsgruppene The Choice Lab og Center for empirical labor economics (CELE) som sammen har fått tildelt Forskningsrådets Senter for fremragende forskning, går det frem av en pressemelding.Et SFF-senter får i gjennomsnitt 15 millioner kroner årlig i ti år, men sentrene kan søke om ekstra midler.Senteret ved NHH har fått navnet Centre for Experimental Research on Fairness, Inequality, and Rationality (FAIR) og blir landets ledende miljø på ulikhetsforskning.Dermed går NHHs atferdsøkonomer og arbeidsmarkedsforskere sammen i det nye senteret. Begge disse forskningsgruppene tilhører Institutt for samfunnsøkonomi.- Dette er en fantastisk anerkjennelse av forskningen ved NHH, sier Bertil Tungodden. Han er professor og leder ved atferdsforskningsgruppen The Choice Lab.Tungodden blir leder ved handelshøyskolens nye toppsenter.- Vi har ambisjon om å bli et internasjonalt ledende forskningssenter på ulikhet. Disse midlene er helt avgjørende for å lykkes internasjonalt, sier Tungodden.