<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette ga lønnsvekst på 70 prosent

Litt over halvparten av studentene som tok en Executive MBA ved BI fikk en høyere stilling innen ett år etter endt utdanning.

    Publisert 26. apr. 2017 kl. 14.22
    Oppdatert 26. apr. 2017 klokken 17.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord

    - Kravene til kompetansen som trengs i ulike yrker og bransjer forandres raskt. I dagens arbeidsliv hvor ny teknologi endrer tradisjonelle forretningsmodeller og praksis, vil grunnutdanning og lang erfaring derfor ikke lenger være nok, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, ifølge en pressemelding.Hovedfunnene i fersk undersøkelse fra BI viser at 64 prosent har fått en høyere stilling på arbeidsplassen, 19 prosent har byttet arbeidsgiver, mens 14 prosent gjorde en helomvending og byttet bransje, etter å ha tatt en Executive MBA ved Handelshøyskolen.Betaler segEndringen i årslønn er størst for de som fikk en topplederposisjon etter endte studier. Her var lønnsveksten på nærmere 70 prosent.18 prosent oppga at de fikk en høyere stilling på seniornivå, med en lønnsvekst på 31 prosent, mens de som rykket opp internt økte lønnen sin med 12 prosent.Den gjennomsnittlige studenten på EMBA-studiet er rundt 39 år, har i snitt 16 års arbeidserfaring eller ni års ledererfaring. - Både for de nyutdannede og for de med mange års fartstid i arbeidslivet må videreutdanning bli regelen heller enn unntaket, sier Henjesand.