<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik blir du den nye irriterende kollegaen

Publisert 1. sep. 2017 kl. 09.42
Oppdatert 1. sep. 2017 klokken 10.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord

Det kan være tøft å starte i ny jobb. Du må vende deg til nye oppgaver, nye kolleger, ny sjef og ny arbeidskultur, skriver CNBC.Her er åtte grunner til at du kan bli den nye irriterende kollegaen:

  1. Du snakker for mye om den gamle jobben din. Din arbeidserfaring er trolig mye av grunnen til at du har fått jobben, men det er også trolig en grunn til hvorfor den nye arbeidsplassen har sine rutiner og måter å gjøre ting på. «I min gamle jobb gjorde vi det slik» kan også oppfattes som at du er lite villig til å samarbeide.
  2. Du tar ikke notater. Å ikke ta notater kan være et tegn på likegyldighet til arbeidsoppgavene.
  3. Du tar ikke imot innspill og råd. Du kan gå glipp av verdifulle innspill og råd om du ignorer det andre har å komme med. Vær ydmyk og takk andre for råd.
  4. Du tar det for gitt at du ikke trenger å bevise noe. Ikke tro du kan lene deg tilbake og være Petter Smart fordi du var en stjerne i den forrige jobben din.
  5. Du tar noens parti i en konflikt. Som ny på arbeidsplassen er du ikke i posisjon til å kjenne hele saken og forstå hvem som har rett.
  6. Du tar ikke del i arbeidskulturen. Vær obs på arbeidskulturen. Hvor fort svarer de andre på e-post? Kommuniserer kollegene mest via e-post, Slack eller person til person?
  7. Du spør ikke om hjelp når du trenger det. Det er ikke slik at det er en svakhet å stille spørsmål, det forventes at du ikke vet og kan alt når du er ny.
  8. Du er for selvsikker. Hvis arbeidsplassen din har uløste utfordringer, er det mest sannsynlig ikke en åpenbar løsning på problemet som har blitt oversett.