<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syv råd for å lykkes som leder

Der større virksomheter fordeler lederoppgavene på flere personer, må småbedriftslederen selv håndtere hele spennet av oppgaver.

Publisert 26. april 2019 kl. 13.49
Oppdatert 26. april 2019 klokken 13.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Foto: Scanpix

Ledere i småbedrifter har typisk gått fra å være en dyktig fagperson til rollen som ren leder. Mange av småbedriftslederne mangler erfaring og kompetanse i ledelse. Det bekreftes i en fersk undersøkelse blant 220 ledere i små og mellomstore bedrifter fra hele landet, skriver Frode Solberg, Høyskolelektor ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI i BI Business Review.For å oppnå suksess som leder, må du anerkjenne ledelse som et eget kompetansefelt.Syv råd for ledere i mindre virksomheter:1. Sett sammen et styre som dekker den kompetanse du ikke har og som bedriften trenger for å utvikle seg2. Vurder om du er riktig leder sammen med styret3. Bruk styret som en lederutviklingsressurs for deg4. Invester tid og ressurser i å utvikle ditt nettverk5.  Styrk dine kunnskaper på kritiske områder som for eksempel ledelse, strategi, og digitalisering6. Ta i bruk dine ansatte og deleger ansvar og myndighet til medarbeiderne dine7. Når du skal rekruttere, tenk på fremtidige behov og ikke kortsiktig på «å slukke en brann»