<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Personvern overses i oppkjøpsprosesser

GDPR-reglene øker risikoen rundt transaksjoner. Kjøpere som ikke tar hensyn til lovverket, risikerer å betale for utdatert informasjon og høye bøter, sier Deloitte-partner.

Publisert 20. des. 2019 kl. 20.02
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 878 ord
BEDRE DD-PROSESSER: Bjørn Ofstad i Deloitte Legal mener de som kjøper bedrifter må bli flinkere til å identifisere risiko knyttet til dårlig håndtering av data i bedrifter. Det kan nemlig bli kostbart. Foto: Eivind Yggeseth

Når et selskap skifter eier er det mye man må tenke på som kjøper. For å unngå å sitte igjen med svarteper, gjennomfører man ofte en due diligence-prosess (DD).

Foruten å få en riktig verdivurdering av eiendeler, så skal man også identifisere ulike risikofaktorer.

Det kan handle om alt fra strategier som er lagt, forhold til kunder og underleverandører, sykliske svingninger man utsettes for, hvem konkurrentene er, forventet marginutvikling og kontraktvolumer, påkrevde fremtidig investeringer, skattespørsmål, behov for ansatte og pensjonsforpliktelser og tvister man er eller kan bli involvert i.

Registrer deg

Registrer deg gratis for å lese saken.

Ved å fortsette aksepterer du våre brukervilkår og personvernserklæring