<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skavlans oppussingskrangel i retten

I neste uke møtes programleder Fredrik Skavlan og tømrermester Kjetil Eriksen i retten. Begge parter har saksøkt hverandre etter Skavlans storstilte oppussing av huset på Blindern i Oslo.

  Publisert 9. des. 2020 kl. 18.27
  Oppdatert 11. des. 2020 klokken 11.53
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 299 ord
  MÅ I RETTEN: Oppussingen til Fredrik Skavlan og samboer Maria Bonnevie gikk ikke så knirkefritt som de kanskje håpet.  Foto: Berit Roald

  Sommeren 2018 kjøpte Fredrik Skavlan og samboeren, skuespiller Maria Bonnevie, en halvpart av en tomannsbolig på Blindern i Oslo for 21,6 millioner kroner. Ikke lenge etter satte de to i gang med å pusse opp huset, og nesten ett år senere var det klart til innflytting.

  Da hadde oppussingen ifølge TV 2s anslag kostet mellom 8 og 12 millioner kroner. Men underveis i prosessen er Skavlan og tømrermester Kjetil Eriksen blitt uenige. Eriksen skulle stå for restaureringsarbeidet, men i sommer varslet Eriksen et søksmål mot programlederen.

  I neste uke møtes de to i Oslo tingrett.

  Avviser mangler

  Mens Eriksen har saksøkt Skavlan for en halv million kroner, har Skavlan gått til motsøksmål. TV-kjendisen krever like over 340.000 kroner av håndverkeren.

  «Grunnlaget for påstanden i hovedsøksmålet er det forhold at TKE (Tømrermester Kjetil Eriksen AS, red.anm.) har utført arbeider i tråd med avtalen, og krever betaling for dette», skriver Eriksens advokat Bent S. Kvarme i Codex Advokat i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett.

  «TKE avviser at det er mangler på TKE sine arbeider ut over noen mangler ved malerarbeidet, som TKE tilbød seg å utbedre. Utbedringstilbudet ble avvist av Skavlan og Skavlan har da ikke krav på prisavslag», skriver Kvarme videre.

  Eriksen avviser også at arbeidet er gjort feil, slik at kontrakten kan heves.

  Måtte gjøres på nytt

  Skavlan hevder på sin side at det foreligger mangler ved Eriksens arbeid. Det anføres at arbeidet «ikke har ført til det resultatet som Skavlan har rett til å kreve i samsvar med håndtverkertjenesteloven § 5», ifølge sluttinnlegget fra advokat Ole Johan Prytz i Advokatfirmaet KPU.

  Prytz skriver at det utførte arbeidet «ikke har hatt noen verdi for Skavlan grunnet manglenes omfang». Derfor måtte Alliero utføre arbeidet på nytt.

  Det er satt av tre dager til saken i Oslo tingrett, og den begynner onsdag 16. desember.