<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre års fengsel for hovedmann i kongekrabbesaken

Den antatte hovedmannen i det som er blitt kalt kongekrabbemafiaen, er dømt til fengsel i tre år og inndragelse av 1,5 millioner kroner.

Publisert 6. aug. 2021 kl. 18.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
FANGET: Hovedmannen i den omtalte kongekrabbemafiaen er dømt til tre års fengsel etter mafiaparagrafen i straffeloven. Foto: NTB

I tillegg er mannen blitt fradømt retten til fangst og omsetning av kongekrabbe i fem år framover. Det kommer fram i dommen fra Indre og Østre Finnmark tingrett, melder iFinnmark.

Mannen ble funnet skyldig i tiltalepunkter for omsetning av ulovlig fanget kongekrabbe og etter den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven.

– Dommen er i all hovedsak lik den påstanden som vi har lagt ned, så jeg er tilfreds med resultatet, sier leder for påtaleenheten i Finnmark politidistrikt, Thomas Eliassen Darell.

Påtalemyndigheten vurderer likevel en anke etter å ha lagt ned påstand om fengsel i tre år og inndragning av 2,3 millioner kroner.

Mannens forsvarer Gøran Møller-Christiansen mener straffen er for streng og at dommen strider mot folks rettsfølelse.

– Han har fisket og formidlet skadd krabbe til kjøpere på Østlandet, og dermed aldri gått det legale fisket i næringen, sier advokaten.