<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Krever 398 millioner kroner av Norsk Tipping

Det maltesiske selskapet EveryMatrix har saksøkt Norsk Tipping etter at en kontrakt verdt 1,5 milliarder kroner gikk til en konkurrent. Forrige gang EveryMatrix trakk tippeselskapet for retten tapte det.

Publisert 16. mars 2022 kl. 17.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 396 ord
GJORDE NY VURDERING: Etter at Norsk Tipping-eide Buypass klaget på avgjørelsen i en anbudskonkurranse, endte det norske selskapet opp med kontrakten - mens tidligere vinner EveryMatrix ble avvist.  FOTO: NTB

Våren 2020 utlyste Norsk Tipping en anbudskonkurranse om å bli selskapets nye leverandør av elektroniske tjenester og betaling. I utgangspunktet var det Malta-baserte EveryMatrix som vant konkurransen, men Buypass klaget på avgjørelsen. 

Etter en grundigere vurderingen tildelte Norsk Tipping anbudet til Buypass, som Norsk Tipping eier 50 prosent av - og som er en viktig inntektskilde for tippeselskapet.

Dermed