<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Norce-sjef sier opp etter Kapital-artikkel

Konsernsjef Kristin Wallevik i det statseide forskningsinstituttet Norce har sagt opp sin stilling etter det hun beskriver som «dypt urimelig» medieomtale.

Publisert 1. okt. 2022 kl. 08.33
Oppdatert 1. okt. 2022 klokken 09.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
SLUTTER: Kristin Wallevik. Foto: Thor Brødreskift/Norce

– Etter et styremøte fredag kveld vurderer jeg at det er best for Norce at jeg slutter. Jeg er skuffet over å måtte trekke en slik konklusjon, på grunnlag av medieomtale som jeg opplever som dypt urimelig. Likevel har jeg kommet til at dette er riktig av hensyn til virksomheten, sier Wallevik i en pressemelding.

Wallevik og ektemannen er ifølge Bergens Tidende saksøkt for et tosifret antall millioner av to investorer som mener hennes ektemann har lurt dem gjennom lånebedrageri over en årrekke, og at Wallevik har medvirket.

Bakgrunnen er at mannen til Wallevik like etter en korrupsjonsdom i 2008 overførte deres felles formue til henne, men nå har Agder tingrett slått fast at ektepakten mellom dem er proforma sånn at det kan tas arrest i parets bolig, skrev Kapital på torsdag.

Agder tingrett har berammet rettssaken til mai neste år. Både Wallevik og hennes ektemann Morten Hansen har avvist at det er grunnlag for søksmålet.

Wallevik begynte som konsernsjef i Norce i august 2021. Hun kom da fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.

Visekonsernsjef Thor Arne Håverstad konstitueres fra og med 1. oktober og fram til ny konsernsjef er på plass.

(NTB)