<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptogründer siktet i USA for bedrageri

Grunnleggeren av kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried, er siktet av det amerikanske kredittilsynet SEC for bedrageri mot FTX-investorene.

Publisert 13. des. 2022 kl. 13.11
Oppdatert 13. des. 2022 klokken 13.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
SIKTET: Sam Bankman-Fried. Bloomberg

Bankman-Fried ble mandag pågrepet på Bahamas etter anmodning fra amerikanske myndigheter, og det ventes at han blir begjært utlevert når påtalemyndigheten senere tirsdag tar ut siktelse.

Bankman-Fried har vært under etterforskning av justisdepartementet i USA og myndighetene på Bahamas etter at selskapet hans, som var verdsatt til 32 milliarder dollar, begjærte seg konkurs 11. november.

SEC anklager ham for å ha overført investorenes midler videre til hans private kryptofond Alameda Research uten å fortelle dem, og for å ha brukt midlene til risikoinvesteringer, overdådige eiendomsinvesteringer og store politiske donasjoner.

Bankman-Fried trakk seg som direktør samtidig som kryptobørsen FTX i forrige måned søkte om konkursbeskyttelse i USA.

Det viste seg at 662 millioner dollar, over 6,5 milliarder kroner, på mystisk vis forsvant fra FTX etter at konkurssøknaden var levert inn. Dette er til tross for at myndighetene på Bahamas, der selskapet har sitt hovedkontor, hadde frosset alle verdier i selskapet.

(NTB)