<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny jobb for tidligere oljefondsjef

Knut N. Kjær er ansatt som professor II ved NMBU Handelshøyskolen i Ås.

Publisert 14. sep. 2022 kl. 10.16
Oppdatert 14. sep. 2022 klokken 10.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
NY JOBB: Knut Norheim Kjær skal begynne å undervise i makroøkonomi og finansiell klimarisiko. Foto: Sector Asset Management

Oljefondets første sjef Knut N. Kjær er ansatt i en professor II-stilling ved NMBU Handelshøyskolen, hvor han skal undervise i og forske på finansiell klimarisiko, opplyser Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) onsdag. 

Kjær, som er født i 1956, er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har lang erfaring som kapitalforvalter. Han ledet Norges Bank Investment Management, som styrer oljefondet, fra 1998 til 2007. I 2008 ble han utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk kapitalforvaltning.

I dag er han styreleder i Sector Asset Management, partner i FSN Capital Partners og styremedlem for APG Asset Management i Nederland, som forvalter Europas største pensjonsfond.

Stilling på 10 prosent

– Min første jobb var i akademia, ved Universitetet i Oslo. Jeg gleder meg til å slutte ringen ved å undervise og forske på finansiell klimarisiko, sier Kjær i en kommentar. 

Kjær har vist engasjement for klimasaken, og har tidligere vært styreleder i Cicero senter for klimaforskning.

– Global oppvarming er vår tids desidert største utfordring. Hvordan vi møter denne påvirker i økende grad finansmarkedene. NMBU, med sin kjerne av naturvitenskap og gode faglige miljøer innen økonomi og finans, gir fremragende mulighet til å bygge og formidle kunnskap om tiltak og konsekvenser, sier Kjær, som tidligere har forelest ved en rekke av de fremste handelshøyskolene i verden, i tillegg til Universitetet i Oslo, NHH og NMBU.

Kjær er ansatt i en 10 prosent stilling, og til høsten skal han blant annet bidra med forelesninger innen finansielle investeringer og makroøkonomi.