<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 14. feb. 2021 kl. 09.32
Oppdatert 14. feb. 2021 klokken 09.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 402 ord
FORTSATT MULIGHETER: Henrik Sommerfelt i CMC Markets ser fortsatt mange muligheter for traderne i forbindelse med resultatsesongen. I tillegg mener han bitcoin kan være et alternativ. Foto: CMC Markets

Kvartalstall gir fortjenestemuligheter

Kvartalssesongen byr alltid på muligheter for en trader. Mange selskaper har sluppet tall for fjerde kvartal allerede, men det er fortsatt mange muligheter igjen.

Dersom du har lest næringslivsmedier de siste ukene, har du fått med deg at det kryr av selskaper som slipper tall for fjerde kvartal. Noen selskaper overrasker, men forholdsvis ofte har analytikere gitt en god indikator på om selskapene vil levere gode eller dårlige tall på forhånd.

I forrige uke fikk teknologiselskapet Nordic Semiconductor mye oppmerksomhet etter å ha levert solide tall. Oppgangen var delvis varslet på forhånd, blant annet gjennom Henriette Trondsen i Arctic, som påpekte at selskapet har hatt enorm vekst og at aksjekursen hadde steget med ti prosent ved de forrige kvartalsrapportene. Fasiten etter fjerdekvartalstallene ble nye ti prosent, og siden har kursen gått videre.

Denne uken fikk vi også tall fra blant annet ABG Sundal Collier, Storebrand, Pexip og Schibsted. Storebrand leverte sitt beste kvartal noensinne, blant annet som et resultat av sterk utvikling innen kapitalforvaltningsvirksomheten og forsikring. Selskapet gikk umiddelbart 3 prosent på nyheten, i motsetning til DNB, som leverte et svakere resultat enn normalt og ble straffet i markedet.

ABG Sundal Collier leverte også sitt beste kvartal noen gang. Det er lett å være etterpåklok, men i lys av den enorme mengden børsnoteringer vi så i slutten av 2020 er det ikke overraskende at ABG presterte godt. Aksjekursen steg umiddelbart 7,5 prosent og har holdt seg på dette nivået siden. Dersom noteringsbølgen holder seg de neste seks ukene, kan første kvartal i 2021 bli like bra. Også Pexip og Schibsted steg etter å ha sluppet tall, med henholdsvis 15 og 3 prosent.

Om man ønsker å benytte vinduet av kvartalstall til å gjøre kortsiktige handler i enkeltaksjer, er muligheten fortsatt til stede. I kommende uke slipper blant annet følgende selskaper tall:

Aker Solutions Mandag 15. februar
Crayon Tirsdag 16. februar
Link Mobility
American International Group (NYSE)
RCL (NYSE)
Mowi Onsdag 17. februar
Kid
KKR Real Estate Finance Trust (NYSE)
Nel Torsdag 18. februar
Norwegian
Lerøy Seafood Fredag 19. februar

Om man ikke ønsker å spekulere i kvartalstall, kan man vurdere å trekke et lodd i bitcoin isteden. Kryptovalutaen har vokst over 23 prosent den siste uken etter at blant annet Tesla kjøpte seg opp denne uken. Hos CMC Markets er 8 av 10 tradere posisjonert for videre oppgang i valutaen.