<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 30. aug. 2022 kl. 06.56
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 588 ord
Denne artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter
Den gang da: Det var med tungt hjerte Petter C. G.Sundt (til v.) og Morten Sig. Bergesen (til h.) valgte å selge sine aksjeposter i Bergesen-rederiet til Sohmen-familien i Hongkong mandag. I midten sitter Andreas Sohmen Pao som representerte Sohmen-familien.  Foto: Knut Fjeldstad / NTB

Familien som ødela B-aksjen som skjold for selskapskontroll på Oslo Børs

Det er ingen utenlandsk investor som glemmer Sohmen-Pao familiens oppkjøp av rederiet Bergesen d.y. Det var slutten på populariteten for B-aksjer i Norge og begynnelsen for BW Group Limiteds selskapsimperium på Oslo Børs med norske ledere, skip og oljeservicefartøy.