<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Publisert 20. sep. 2022 kl. 18.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 642 ord
Denne artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter
NERDESUSHI: Sjøkabel fra havvind til land er ofte trefasevekselstrøm som vist på bildet. For strekninger over 7 mil, som er typisk for eksportkabler fra Norge til Danmark, Nederland og England, benyttes likestrømskabler. Foto:NTB

God på bunnen

Det er ubegrenset med kapital tilgjengelig for å investere i havvindfartøyer, sier Pareto-sjef Jomaas til Finansavisen TV.  Havvind er i ferd med å bli et nytt stort segment for strømkabelprodusentene.

North Sea Link er verdens lengste likestrømssjøkabel. Den går fra Suldal i Norge til Blyth i England, og ble tatt i bruk i fjor. I følge Statnetts nettside kostet prosjektet mellom 1,5 til 1,7 milliarder euro for 720 km med sjøstrømkabel. Det betyr mellom 208 og 236 euro pr. meter.

Les artikkelen gratis

Register deg og les én gratis artikkel hver dag