<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 26. okt. 2022 kl. 14.15
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 15.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
Teknisk analyse: Sjømataksjene snur opp?
26.10.2020 Sjømatindeksen kan være i ferd med å danne en bunn, og har allerede steget knappe 8 prosent. RSI er også i ferd med å sette små, stigende bunner, og brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt og muligheter for videre oppgang. Salmar, som falt 60 prosent fra toppen i slutten av april, kan også være i ferd med å etablere en bunn. RSI kommer tilbake fra et oversolgt område. Brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt. Brudd på den tekniske motstanden på 335-nivået kan åpne opp for videre oppgang mot neste tekniske motstand på 366- og 400-nivået. Det er teknisk støtte på 335-nivået, og et brudd ned vil i så fall kunne åpne for testing av bunnen på rundt 312 kroner igjen. Måsøval har allerede steget 20 prosent fra bunnen, og kan være i ferd med å bryte gjennom den tekniske motstanden på 31-nivået. Neste tekniske motstand kommer på 32,50-nivået. Brudd på det nivået vil signalisere at aksjen kan fortsette opp mot 50-dagers glidende gjennomsnitt. Det er lite teknisk motstand mellom 32,50 og 37 kroner, som da også kan komme innen rekkevidde. RSI har kommet tilbake fra et oversolgt område under 20, og brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt og øke sannsynligheten for videre oppgang. Fall tilbake under 31 kroner kan imidlertid signalisere ny testing av bunnene fra forrige uke.

Har sjømataksjene nådd bunnen?

Sjømatindeksen, Salmar-aksjen og Måsøval-aksjen kan ha nådd bunnen for denne gangen.

Sjømatindeksen, som falt nesten 50 prosent fra toppen, kan være i ferd med å danne en bunn, og har allerede steget knappe 8 prosent. RSI er også i ferd med å sette små, stigende bunner, og brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt og muligheter for videre oppgang.

Salmar-aksjen, som falt 60 prosent fra toppen i slutten av april, kan også være i ferd med å danne en bunn. RSI kommer tilbake fra et oversolgt område. Brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt. 

Brudd på den tekniske motstanden på 335-nivået kan signalisere videre oppgang mot neste tekniske motstand på 366- og 400-nivået. Det er teknisk støtte på 335-nivået. Brudd ned vil i så fall kunne åpne for testing av bunnen på rundt 312 kroner igjen.

Måsøval-aksjen, som falt knappe 50 prosent fra toppen, har allerede steget 20 prosent fra bunnen, og kan være i ferd med å bryte gjennom den tekniske motstanden på 31-nivået. Neste tekniske motstand kommer da på 32,50-nivået. Brudd på det nivået vil signalisere at aksjen kan fortsette opp mot 50-dagers glidende gjennomsnitt. Det er lite teknisk motstand mellom 32,50 og 37 kroner, som da også kan komme innen rekkevidde. 

RSI har kommet tilbake fra et oversolgt område under 20. Brudd på den fallende trendlinjen og 50-nivået vil signalisere økende stigningstakt og øke sannsynligheten for videre oppgang. Fall tilbake under 31 kroner kan imidlertid signalisere ny testing av bunnene fra forrige uke.