<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Publisert 24. nov. 2022 kl. 14.27
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 14.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
24.11.2022 Frontline har vært en aksje som har svinget mye, og i de store nedturene de siste 10-11 årene har har aksjen hver gang falt 75-85 prosent. Etter at aksjen falt til 30 kroner i begynnelsen av mars 2018 har imidlertid aksjen snudd opp igjen og dannet stigende trender. Aksjen ligger i en bred stigende trend og innenfor denne er det i år blitt utviklet en bratt stigende trend. De siste månedene er det også etablert en fallende tendens i toppen av RSI-chartet. Det har lagt et press på utviklingen i stigningstakten og det kan begynne å bremse den videre oppgangen. Det er litt teknisk støtte rundt 138-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt. Fall under det nivået kan signalisere testing av den tekniske støtten på 128,50-nivået. Og brytes det kommer 118-nivået, bunnen i trenden og 200-dagers glidende gjennomsnitt innen rekkevidde. RSI tester 50-nivået torsdag og brudd på det kan gi seg utslag i en større korreksjon i hovedchartet. Så lenge de positive undertonene fortsetter kan eventuelle korreksjoner bli forbigående.

Frontline faller og tester teknisk støtte

Frontline faller og tester viktig teknisk støtte torsdag. 10-årsrenten har falt kraftig de siste ukene. Dette er de viktige nivåene i aksjen og den lange renten nå.

 

Frontline har vært en aksje som har svinget mye, og i de store nedturene de siste 10-11 årene har aksjen falt 75-85 prosent.

Etter at aksjen falt til 30 kroner i begynnelsen av mars 2018 har imidlertid aksjen snudd opp og dannet stigende trender. 

Aksjen ligger nå høyt i en bred stigende hovedtrend, og innenfor denne er det i år blitt utviklet en enda brattere stigende trend.

De siste månedene er det etablert en fallende tendens i toppen av RSI-chartet. Det har lagt et press på utviklingen i stigningstakten, og det kan nå begynne å bremse den videre oppgangen.

Det er litt teknisk støtte rundt 138-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt. Fall under det nivået kan signalisere testing av den tekniske støtten på 128,50-nivået. Brytes den kommer 118-nivået, bunnen i trenden og 200-dagers glidende gjennomsnitt innen rekkevidde.

RSI tester 50-nivået torsdag. Brudd ned kan gi seg utslag i en større korreksjon i hovedchartet. Så lenge de positive undertonene fortsetter kan eventuelle korreksjoner imidlertid bli forbigående.

Vi har også sett på den norske 10-årsrenten, som har korrigert kraftig ned de siste ukene. Og den kan falle videre. 

Se den tekniske analyse av både Frontline og 10-årsrenten i videoruten i toppen.

Flere tekniske analyser

Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.