<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Energiselskap i Rogaland svindlet for 150 millioner kroner

Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst svindlet for 150 millioner kroner gjennom et såkalt direktørbedrageri, skriver Stavanger Aftenblad.

Publisert 27. nov. 2019 kl. 23.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
SVINDLET: Et energiselskap i Rogaland skal ha blitt svidnlet for 150 millioner kroner gjennom et såkalt «direktørbedrageri».   Foto: Ivan Kverme

Bedrageriet er trolig det mest lønnsomme bedrageriet i Norge, ifølge avisa.

Selskapet, som er et datterselskap av et internasjonalt energiselskap, anmeldte 11. oktober saken til politiet etter at det i løpet av månedsskiftet september-oktober ble overført i alt 150 millioner kroner til en bankkonto i Hongkong.

Ifølge Aftenbladet ble en ansatt, som hadde myndighet til å foreta større utbetalinger, gjennom eposter og telefonsamtaler lurt til å tro at han ble kontaktet av den øverste ledelsen ved hovedkvarteret i et annet europeisk land.

Den betrodde medarbeideren ble deretter lurt til å tro at han raskt måtte foreta flere utbetalinger utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

Etter at selskapet hadde anmeldt saken, innledet Sørvest politidistrikt et samarbeid med Kripos og israelsk politi om saken, siden sporene raskt pekte mot Israel.

Politiet opplyser til avisa at to italienske statsborgere i slutten av tjueårene er pågrepet i Israel i forbindelse med bedrageriet, og politiet jobber med å få disse utlevert til Norge.

Ytterligere to menn i Israel er siktet i saken. Mistanken mot disse to er imidlertid svekket de siste ukene.