<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siktet mann i Hagen-saken framstilles ikke for varetekt lørdag

Mannen i 30-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, blir ikke framstilt for varetektsfengsling lørdag.

  Publisert 9. mai 2020 kl. 08.36
  Oppdatert 9. mai 2020 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  DAG SVENSSON: Er forsvarer for 30-åringen som er pågrepet i Hagen-saken. Foto: NTB Scanpix

  Det opplyser mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, til NTB lørdag morgen.

  – Det blir ikke fengslingsmøte i dag, men et avhør, skriver han i en SMS.

  Hovedregelen er at en person kan sitte i arrest i maksimalt 48 timer etter at vedkommende er pågrepet, men det kan i enkelte tilfeller gjøres unntak.

  Forsvareren opplyser videre at avhøret etter planen vil skje klokken 12 lørdag ettermiddag.

  Den siktede mannen ble pågrepet i Oslo sent torsdag kveld. Mannen nekter straffskyld, har hans forsvarer opplyst til NTB. Forsvareren har også bekreftet at hans klient har en form for relasjon til Tom Hagen, som også er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen.

  På et nettforum som VG har sporet opp, tar den siktede mannen opp temaet usporbar kryptovaluta og setter det i sammenheng med kriminelle handlinger, blant annet kidnapping.

  I forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble det fremmet et krav fra angivelige kidnappere om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

  (©NTB)