<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alf Ulven varetektsfengslet

Alf Ulven er varetektsfengslet for forhold knyttet til konkursen i hotellkonsernet Maribel.

Publisert 11. feb. 2021 kl. 23.14
Oppdatert 12. feb. 2021 klokken 05.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
PÅGREPET: Alf Ulven er pågrepet og varetektsfengslet for mistanke om grov økonomisk utroskap i forbindelse med Maribel-konkursen. Foto: Iván Kverme

Eiendomsinvestor Alf Ulven ble onsdag pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap. Han er nå varetektsfengslet i en uke med bev- og besøksforbud, knyttet til transaksjoner gjort i forbindelse med konkursen i Maribel. Dette melder NRK torsdag kveld.

Forholdene har kommet frem i forbindelse med konkursbehandlingen av hotellkonkursen. Økokrim mistenker alvorlige straffbare forhold.

«Siktelsen er svært alvorlig, og vil i seg selv gi motivasjon til å påvirke bevissituasjonen,» skriver tingretten.

Ifølge sin forsvarer mener Ulven at han ikke har gjort noe galt og nekter straffeskyld.

Tre personer

– Alf Ulven har gjort forretningsmessig begrunnede transaksjoner og ikke understøttet kriminelle handlinger, sier Alf Ulvens forsvarer Thomas Frøberg til TV-kanalen.

Ulven er én av totalt tre personer som torsdag ble varetektsfengslet i saken.

– Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet, og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon. Etterforskningen skal nå avklare om det har skjedd noe straffbart, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen til NRK.

Ifølge kanalen skal Økokrim ikke utelukke ytterligere pågripelser i saken.

Politiker

I tillegg til forretningsvirksomheten er Alf Ulven ifølge NRK leder for Aremark Høyre og en kjent Høyre-politiker i Aremark. Han sitter i kommunestyret og har tidligere vært varaordfører i kommunen.