<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens største yacht er beslaglagt

Tyske myndigheter har tatt beslag i verdens største yacht, som eies av den russiske oligarken Alisher Usmanov. 

    Publisert 15. apr. 2022 kl. 08.27
    Oppdatert 15. apr. 2022 klokken 09.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    BESLAGLAGT: Alisher Usmanovs yacht Dilbar er tatt i beslag. Foto: Bloomberg

    Råvaremagnat Alisher Usmanov eier flere yachter, men også verdens største yacht Dilbar – oppkalt etter hans mor. Yachten har vannscootere, badebasseng, treningsområde og er hele 156 meter lang – 511 fot.

    Yachten skal ifølge Forbes være verdt 5,3 milliarder kroner og har siden oktober ligget ved et verft i Hamburg for reparasjoner. Et mannskap på 96 har plass i båten, i tillegg til 24 gjester.

    Amerikanske skattemyndigheter operer med en verdsettelse på mellom 600 og 750 millioner dollar – 5,3 til 6,6 milliarder kroner. 

    Oligarkenes elleville yachter
    Oligarkenes milliardyachter er på flukt fra finanspoliti i hele verden.

    Tysk politi tvitret onsdag at de «gjennom omfattende undersøkelser tross hemmelighold internasjonalt» har funnet ut at yachten nå tilhører Usmanovs søster, Gulbakhor Ismailova. Etter søsteren ble sanksjonert ble det klart at de kunne ta den i beslag. 

    Tyske myndigheter har i flere uker holdt øye med yachten, men kunne først ta formelt beslag i den etter at det juridiske eierforholdet var avklart.

    Ismailova er også forbundet med luksuseiendommer i Italia og Latvia som også har tilknytning til Usmanov. Derfor har hun ifølge EU «aktivt støttet invasjonen av Ukraina og anekteringen av Krim-halvøya».

    Usmanov er satt på EUs sanksjonsliste for sine nære bånd til Kreml etter Russlands invasjon av Ukraina.