<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hacker stjal 1,8 mill. fra Bill Murrays ethereum-lommebok

En hacker stjal pengene etter en NFT ble solgt for 1,8 millioner og skulle bli donert til veldedighet.

Publisert 6. sep. 2022 kl. 14.19
Oppdatert 7. sep. 2022 klokken 07.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
RUNDTSJÅLET: Bill Murray, komiker og skuespiller, ble rundtsjålet for ethereum. Foto: Flickr

En hacker har stjålet ethereum for 185.000 dollar – 1,8 millioner kroner – fra skuespiller og komiker Bill Murrays kryptolommebok, ifølge CoinDesk

Det skjedde bare få timer etter at Murray hadde samlet sammen pengene fra et veldedig arrangement der det digitale kunstverket «Beer With Bill Murray» ble stjålet. Budrunden sendte sluttprisen på kunstverket opp til 119,2 ethereum, som på det tidspunktet var verdt rundt 1,8 millioner kroner.

Cool Company seiler på høye gasspriser og nå tror Eirik Haavaldsen i Pareto Securities at en børsnotering i USA ligger i kortene og at det vil få fart på flåten og gi bedre kvalitet på driften. Haavaldsen setter kursmålet til 165 kroner, 30 prosent over kursen i dag. Ellers gjenopptar Anders Rosenlund i SEB Bank dekning på Aker BP og anbefaler kjøp. Han oppgraderer også Equinor til kjøp fra hold og ser med sine nye kursmål mellom 10 og 15 prosent oppside i hver av oljegigantene.

Ifølge CoinDesk ble hackeren hindret i å stjele noe mer og rundt 800 kunstverk ble reddet.

Project Venkman, en av Murrays partnere, bekreftet det hele i en Twitter-melding.

NFT: «Beer With Bill Murray» ble auksjonert bort. Foto: CoinBase

I etterkant av hendelsen har imidlertid Chive Charities hentet inn 25.000 dollar for å støtte Murrays veldedige formål. En av budgiverne i den opprinnelige auksjonen endte også opp med å donere 120 ethereum til blant annet veteranene fra militæret som opprinnelig skulle fått pengene.

Politiet har ikke lykkes i å finne hackeren, men jobber med saken.