<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Santander får milliardbot av britene

Storbritannia gir storbanken Santander en bot på 108 millioner pund etter å ha avdekket alvorlige og vedvarende hull i kontrollen av hvitvasking av penger.

  Publisert 9. des. 2022 kl. 09.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  Foto: Bloomberg

  Beløpet tilsvarer om lag 1,3 milliarder norske kroner.

  – Den britiske avdelingen av Santander har ikke klart å overvåke, administrere og utvikle sine systemer for å bekjempe hvitvasking av penger mellom desember 2012 og oktober 2017, heter det i begrunnelsen fra det britiske finanstilsynet.

  Feilene rammet mer enn 560.000 bedriftskunder. Santander valgte å ikke bestride funnene til tilsynet, noe som ga banken en strafferabatt på 30 prosent fra den opprinnelige boten, som var på 154 millioner pund.

  – Vi tar vårt ansvar angående økonomisk kriminalitet ekstremt alvorlig. Vi har siden gjort betydelige endringer for å løse dette ved å overhale vår teknologi, systemer og prosesser, sier Santanders administrerende direktør i Storbritannia, Mike Regnier, i en uttalelse.

  (NTB)