<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dansker vil investere i norsk film

Danske forretningsmenn og en dobbel Oscar-vinner tror de skal skape høy avkastning av å investere i over 50 nordiske filmer de neste fem årene.

Publisert 12. des. 2019 kl. 20.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 345 ord
LYKKELIG SLUTT? Sune Lind Thomsen, Christian Bévort og Kim Magnusson i Scandinavian Film Funds starter et investeringsfond for spillefilmer. Foto: Scandinavian Film Funds

Scandinavian Film Fund 1 er navnet på investeringsselskapet som har startet jakten på kapital blant private og institusjonelle investorer. Det skal være det første investeringsfondet i Skandinavia innen kommersielle spillefilmer.

– Å investere i en spillefilm er en risikofull investering som kan gå begge veier. Hvis man i stedet strukturerer investeringen med utgangspunkt i klassiske forvaltningsdyder, og sprer risikoen over 50 filmer, er det et potensial for meget attraktiv avkastning, sier forretningsmannen Christian Bévort, som er partner i Scandinavian Film Funds.

Selskapet