<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dyrere enn antatt å legge ned NRKs lisenskontor

Utgiftene til lønn og sluttpakker førte ifølge NRK til at utgiftene med å legge ned lisenskontoret ble 10 prosent dyrere enn beregnet.

Publisert 10. juni 2021 kl. 18.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
DYRERE: Det ble over 7 millioner kroner dyrere for NRK å legge ned lisensavdelingen i Mo i Rana. Økte kostnader til lønn og sluttpakker er årsaken, ifølge NRK. Foto: NTB

Nedleggingen av lisenskontoret i Mo i Rana kostet NRK 73, 2 millioner kroner, 10 prosent mer enn NRKs eget anslag i mai 2019, som var på 66 millioner kroner, skriver Kampanje.

Summen kommer frem i en redegjørelse for kostnadene knyttet til avvikling av kringkastingsavgiften som NRK har sendt til Kulturdepartementet.

– Mye av grunnen til dette er at det var langt færre som fikk seg jobb ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Det måtte vi ta til etterretning, og vi har måttet betale mer for sluttpakker enn det vi la til grunn i det tidligere estimatet fra oss, sier finansdirektør i NRK, Andreas Norvik, til Kampanje.

Norvik opplyser at det til slutt var rundt 20 årsverk fra lisensavdelingen som fikk seg arbeid ved Nasjonalbiblioteket.

Totalt hadde lisenskontoret 95 årsverk da regjeringen vedtok å legge ned lisenskontoret og finansiere NRK over skatteseddelen.