<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stordalen selger seg ut av Strawberry Publishing

– Det har vært en ære og et eventyr, sier Petter Stordalen, som mener et salg har ligget i kortene helt siden Bonnier tok 70 prosent av Strawberry Publishing for nøyaktig ett år siden.

  Publisert 19. nov. 2021 kl. 11.33
  Oppdatert 19. nov. 2021 klokken 12.00
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 287 ord
  FORLAGSEXIT: Petter Stordalen. Foto: Iván Kverme

  Petter Stordalen selger seg helt ut av Strawberry Publishing, opplyses det i en melding fredag. E24 omtalte salget først.

  Det er svenske Bonnier som overtar alle Stordalens aksjer, og med det øker fra 70 til 83 prosents eierandel i forlaget.

  Kjøpesummen holdes imidlertid konfidensiell.

  Mener det har ligget i kortene

  – Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing, og med Bonnier som kjøper er dette en lykkelig slutt på alle mulige måter, sier Stordalen, Norges 11. rikeste, i en kommentar.

  Han tilføyer at beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn. Bonnier kjøpte 70 prosent av Strawberry Publishing for nøyaktig ett år siden  – en avtale som ble omtalt som det dyreste forlagsoppkjøpet i nordisk historie.

  Bonnier og Strawberry Publishing hadde da vært i dialog om et oppkjøp siden april 2020. I mai i fjor ble det kjent at Strawberry Publishing solgte forlagene i Danmark og Sverige til Bonnier Books.

  De gjenværende 17 prosentene i forlaget etter Stordalen-salget beholdes av forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen samt forfatter Jørn Lier Horst.

  – Bare slutten på begynnelsen

  Strawberry Publishing omsatte for mer enn 150 millioner kroner i fjor. Forlaget har foruten medeier Jørn Lier Horst navn som Unni Lindell, Anne B. Ragde, Tom Egeland, Jojo Moyes og Camilla Läckberg i stallen.

  Når han nå selger seg ut, er Stordalen nøye med å påpeke at det er et forlag i vekst han forlater.

  – Denne uken har Vetle Lid Larssen og Jørn Lier Horst Norges mest solgte romaner, og Strawberry har 18 av 60 mulige bestselgerplasseringer. Dette er med andre ord bare slutten på begynnelsen for et forlag som vil fortsette å skrive historie, sier han.