<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kona er sjefen – fikk millioner i utbytte

I selskapet som forvalter Åge Aleksandersens musikkrettigheter er det kona som styrer. I fjor ble det rekordutbytte.

Publisert 31. aug. 2022 kl. 10.45
Oppdatert 31. aug. 2022 klokken 11.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
GOD BUTIKK: Åge Aleksandersen tjener gode penger på musikken. Men det er kona Torill som styrer butikken. Her er Åge sammen med Skjalg Raaen fra en konsert med Sambandet. Foto: NTB

Musikk er fortsatt god butikk for Åge Aleksandersen. Selskapet Tekst og Musikk AS omsatte i fjor for 14,1 millioner kroner, opp fra 10,5 millioner kroner i 2020, viser 2021-regnskapet som VG har fått tilgang til.

Resultatet før skatt ble 2,8 millioner, mot 3,4 millioner kroner året før.  

Fallende inntjening var likevel ikke til hinder for at tre millioner kroner ble tatt ut i utbytte fra selskapet. Utbyttet er ifølge avisen det første siden 2017, og det første siden 2009 på over 2 millioner kroner. 

Milliondryss for kona

Selskapet eies av de tre felles barna Åge har med kona Torill Aleksandersen, med 32 prosent hver via B-aksjer. Kona eier de resterende 4 prosentene via A-aksjer, og er den eneste med stemme- og utbytterett.

Styret ledes av eldstesønnen Tom Aleksander, med mamma Torill som styremedlem. Åge Aleksandersen er varamedlem og har ingen aksjer i selskapet. Han sier til VG at han fremdeles bare er en «vanlig ansatt.»

Som styreren av butikken har Torill Aleksandersen – i tillegg til utbyttene – mottatt solide styrehonorarer og lønnsutbetalinger underveis.

På konkursens rand

Avisen omtaler at Åge Aleksandersen, i parets første ektepakt fra 1992, sa fra seg rettighetene til musikken til kona.

– Årsaken var at Åge Aleksandersen var i ferd med å gå konkurs, og hus og hjem og sangene hans var i fare for å bli tatt fra ham og solgt. Det ble gjort for å redde økonomien, sa manager Tor Evensen til Dagbladet i 2008.

I sommer ble ektepakten oppdatert for første gang på ti år, til å erklære fullt særeie der alle eiendeler unntas fra deling når ekteskapet opphører. Evensen vil ikke kommentere saken overfor VG nå.