<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tok ut 3 mill. i utbytte etter coronastøtte på 2,25 mill.

– Utbytte er oppsparte midler, hevder manager Jan Fredrik Karlsen. 

Publisert 31. aug. 2022 kl. 10.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
OPPSPARTE MIDLER: Kurt Nilsen tok ikke ut utbytte fra selskapene som fikk coronastøtte i fjor.  Foto: NTB

Kurt Nilsen fikk tatt ut et solid utbytte i 2021, til tross for at han fikk over 2 millioner kroner i coronastøtte fra staten. Det kommer frem i en gjennomgang VG har gjort av Nilsens ulike selskaper. 

Gjennom selskapet Lord Records fikk den tidligere World Idol-vinneren 2,25 millioner kroner fra staten som kompensasjon på grunn av delevise avlysninger av juleturneen i fjor. Nilsen beregnet at han fikk et inntektstap på 11,6 millioner kroner på grunn av dette.

Men fra holdingselskapet Lord Holding og det nyopprettede Lloy Records tok han ut henholdsvis 2,7 millioner og 260.000 kroner i utbytte, som til sammen utgjør 2,96 millioner kroner. 

Ulike selskaper

Ovenfor VG påpeker Kurt Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen at det ikke er tatt ut utbytte fra Nilsen-selskapene som har fått coronatilskudd, i henhold til regelverket for ordningene.

– Utbyttet er tatt fra holdingselskapet, sier Karlsen.

– Hvilken forskjell gjør egentlig dette når Nilsen alene eier alle disse selskapene?

– Utbyttet er tatt fra tidligere oppsparte midler, sier Karlsen til VG.

I beskrivelsene av selskapene til Kurt Nilsen blir Lord Records omtalt som et selskap for «utøvende kunstnere og underholdningsvirksomhet innen musikk», og Lloy Records blir beskrevet som et selskapet som fokuserer på «produksjon og utgivelse av musikk- og lydopptak».