<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Thailandsk mediemagnat kjøper Miss Universe

JKN Global Group gikk rett opp på børsen etter oppkjøpet ble kjent. 

Publisert 26. okt. 2022 kl. 14.09
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 14.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
KJØPT OPP: For første gang er det en kvinne som er hovedeier av Miss Universe Organization. Her fra Miss Universe i Thailand for to år siden.  Foto: Dreamstime

En thailandsk mediemagnat, Jakapong «Anne» Jakrajutatip, har gjennom selskapet sitt JKN Global Group kjøpt Miss Universe Organization for 20 millioner dollar. Det er i så fall første gang at skjønnhetskonkurransen eies av dame i løpet av de 71 årene den har pågått. 

Transforkjemper

PÅ SHOPPING: Konsernsjef Anne Jakapong Jakrajutatip i JKN Global Group. Foto: JKN Global Group

«Anne» Jakrajutatip er ingen hvem som helst i Thailand. I tillegg til å være adm. direktør og største aksjonær i JKN Global Group, som har kjøpt Miss Universe Organization, er hun en kjent for blant annet å ha en av de ledene rollene i lokale versjoner av reality-programmene Project Runway og Shark Tank, skriver Reuters.

I tillegg til å være kjendis og mediemogul i Thailand er Jakrajutatip også en sterk forkjemper for transpersoners rettigheter. Og hun har vært åpen om sin erfaring som transkjønnet kvinne og opprettet blant annet Life Inspired For Thailand Foundation, som kjemper for rettighetene og muligheter for transpersoner.

Under kunngjøringen delte JKN planene sine for å generere ekstra verdi basert på den naturlige styrken til Miss Universe-merket, blant annet ved å bruke Miss Universe-merkevare og JKNs livsstilsportefølje for å skape et nytt utvalg av varer, samt underholdning og ulike forretningsmuligheter.

Godt mottatt på børsen

– Vi er utrolig beæret over å kjøpe The Miss Universe Organization. Organisasjonens globale rekkevidde, dens forhold til globale partnere og merkevarer, og selskapets vell av innhold, lisensiering og salgsmuligheter gjør dette til et sterkt, strategisk tillegg til porteføljen vår, sier Jakrajutatip.

JKN spratt opp 17 prosent på børsen i Bangkok onsdag etter at nyheten ble kjent, men er likevel ned 45 prosent hittil i år. 

Skjønnhetskonkurransen Miss Universe arrangeres hvert år og vises i 165 land. Nåværende Miss Universe er Harnaaz Sandhu fra India. 

Mellom 1996 og 2002 var Donald Trump en medeier i organisasjonen.