<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brad Pitt casher inn – får milliardprising

Brad Pitt selger 60 prosent av produksjonsselskapet Plan B Entertainment til franske Mediawan for en prising på flere hundre millioner dollar.

Publisert 9. des. 2022 kl. 15.09
Oppdatert 9. des. 2022 klokken 15.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
HVA ER PLAN C? Brad Pitt selger 60 prosent av Plan B til fransk kjempe. Foto: NTB

Brad Pitt selger 60 prosent av produksjonsselskapet Plan B Entertainment til franske Mediawan i en avtale som vil bli annonsert i helgen, opplyser kilder med kjennskap til saken til CNBC.

Avtalen er signert, og priser ifølge kildene Plan B til flere hundre millioner, men mindre enn 500 millioner dollar. I norske kroner snakker vi altså om milliardsummer. Salgsprosessen ble ledet av Moulis.

Kjøpte ut Aniston

Pitt etablerte Plan B i 2001 sammen med eks-konen Jennifer Aniston og sin daværende manager Brad Grey, som døde i 2017. Pitt ble eneeier etter skilsmissen med Aniston i 2005.

Plan B har bidratt til Oscar-vinnende filmer som «The Departed» og «12 Years a Slave», og har produsert flere filmer sluppet i år. Dette inkluderer Marilyn Monroe-fiksjonsfilmen «Blonde», og dokumentarfilmen «She Said» om New York Times-etterforskning av seksuelle overgrep i Hollywood.

Selskapet står også bak filmer som «Moonlight» og «The Big Short.»

Hete oppkjøpsobjekter

Uavhengige produksjonsselskaper har ifølge CNBC blitt hete oppkjøpsobjekter for store medieselskaper som skal bygge ut sine strømmetjenester. Reese Witherspoon solgte i fjor en majoritetsandel i Hello Sunshine til det som ble Candle Media i en avtale som priset selskapet til 900 millioner dollar. 

Candle Media, som ble etablert av Disney-veteranene Kevin Mayer og Tom Staggs, kjøpte tidligere i år også en minoritetsandel i Westbrook, som ble etablert av Will Smith og Jada Pinkett Smith.

Plan B-kjøperen Mediawan er et mediekonglomerat som produserer filmer og TV-serier i Europa og USA, og eier mer enn 60 produksjonsselskaper.