<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BLE OPPDAGET TIDLIG: Maria Pasenau startet med rå bilder på Instagram.  Foto: Andreas Drange Jensen

Samtidskunstner Maria Pasenau: – Jeg tenker på erotikk som noe annet enn stringtruser og skinn

27 år gamle Maria Pasenau har åpnet årets første utstilling på Trafo Kunsthall i Asker med tittelen The Odder Erotica. Hos Kunstpraten forteller hun om de siste forberedelsene 

Publisert 23. jan. 2022 kl. 14.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord

– Noen av bildene kan være litt støtende eller drøye, forteller Maria Pasenau, om verkene til utstillingen hvor hun har tatt utgangspunkt i erotikk.

Hun er 27 år gammel, og jobber som samtidskunstner fra atelieret sitt i Odda, innerst i Hardangerfjorden.

Pasenau begynte karrieren med rå og ærlige bilder på Instagram, og har i løpet av de siste årene blitt en kjent og ettertraktet navn i kunst-Norge. Kapital anbefalte å følge med på kunsten hennes i 2018 i en artikkel om unge kunsttalenter.

I 2019 ble Pasenau en av de yngste kunstnerne noensinne til å bli kjøpt av Nasjonalmuseet.

– Jeg synes det er vanskelig å forklare et typisk bilde av meg, men det er ofte selvportrett og kanskje noen pupper eller nakenhet. Frem til nå har jeg vært streng på at kvinnekroppen ikke skal seksualiseres, men nå er det spennende å omfavne erotikken, forklarer Pasenau.

Hun åpnet nylig sin ferskeste utstilling på Trafo Kunsthall i Asker, ved navnet «The Odder Erotica». 

NY UTSTILLING: Maria Pasenau har for tiden en soloutstilling på Trafo Kunsthall i Asker. Foto: Andreas Drange Jensen

– Til og med feministisk porno har den samme estetikken vi kjenner fra en manns ståsted, så hele ideen kom fra at jeg tenker på erotikk som noe annet enn stringtruser og skinn.