<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
FERSK KUNSTNER: For under fire år siden sluttet Nora Nesheim i jobben sin, for å satse på kunstneryrket.  Foto: Andreas Drange Jensen

Kunstner Nora Nesheim: – Har solgt rundt 300 verk totalt

26-åringen har satset som kunstner i over tre år, og jobber som sin egen gallerist via sosiale medier. 

Publisert 6. feb. 2022 kl. 18.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord

Kunstneren Nora Nesheim kommer opprinnelig fra Haugesund, og har jobbet som kunstner i snart fire år. Hun er ikke tilknyttet noe eksternt galleri, men selger sine egne bilder via Instagram-kontoen hennes Galleri Nora.

– For å overleve i bransjen måtte jeg gjøre noen grep. Og et av de var å kutte et helt ledd av den tradisjonelle kunstbransjen, og det var galleriet. Det gjør at jeg kan sitte igjen med store deler av inntektene på egenhånd, forteller Nesheim.

Selger 100 verk i året

Da episoden med Nesheim ble spilt inn, på slutten av fjoråret, fortalte kunstneren at hun akkurat hadde solgt sitt hundrede verk i 2021.

– Det har økt litt og litt hvert år, så jeg har kanskje solgt rundt 300 verk totalt.

100 BILDER I ÅRET: I 2021 solgte Nora Nesheim 100 bilder. Foto: Iván Kverme

Nesheim har rundt 17.000 følgere på Instagram.

– Hvorfor har du valgt akkurat Instagram?

– Jeg opplever at det blir personlig og jeg kan oppdatere mye. Da kan kundene bli med på arbeidsdagen min, og folk blir på en måte en del av verkene som skapes. Og så bruker jeg det selvfølgelig fordi det er lett å nå ut til veldig mange, utdyper kunstneren.

Hun selger maleriene sine for mellom 2.000 og 40.000 kroner.

Digital gallerist for andre kunstnere

I tillegg til å selge sine egne verk, selger Nesheim også kunstverk av andre kunstnere i sitt digitale galleri. Blant annet av Kristine Hasseløy og Elisabeth Brandtzæg.

– Jeg tar inn andre kunstnere og selger deres verk gjennom mine kanaler, forteller Nesheim.

– For å overleve i bransjen måtte jeg gjøre noen grep
Nora Nesheim

– Tar du da som andre gallerier 40-50 prosent?

– Jeg tar en liten prosent, men en helt annen prosent. Jeg har lite med verkene å gjøre, men det er på en måte kostnaden av å nå mitt nettverk som er kostnaden jeg tar, utdyper hun.