<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
LANG FARTSTID I BRANSJEN: Nico Widerberg har jobbet som kunster i over 40 år. De siste årene fra atelieret sitt på Torshov. Foto: Margrethe Hegnar

På besøk i kunstner Nico Widerbergs atelier: – Veldig stor etterspørsel

Han lager skulpturer for investorer, næringslivsprofiler og bedrifter. Nico Widerberg er en av Norges best betalte kunstnere. 

Publisert 19. feb. 2022 kl. 17.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
På besøk i atelieret til kunstner Nico Widerberg
Nico Widerberg er en av Norges best betalte kunstnere. Kunstpraten har vært på besøk i atelieret hans, hvor han forteller hvordan kunsten blir til og røper hvem flere av kundene er.

Nico Widerberg har snart vært kunstner i 40 år og er en av de kunstnerne i Norge som lever aller best av kunsten sin. Han jobber mest med skulptur, men maler og driver også med grafikk. Kunstpraten er på besøk i atelieret hans på Torshov. 

– Viktig å ha utstillinger 

Nå holder Widerberg på med et større prosjekt for Stein Erik Hagen og hans spa- og badeanlegg The Well.

LAGET FOR EN KUNDE: Denne skulpturen har Widerberg laget for en bedrift. Foto: Margrethe Hegnar

– Er det bare Hagen og hans like som kjøper kunsten din?

– Nei. Men det er de som har plass og rom til det. Jeg jobber også med mindre arbeider. Det er viktig å ha utstillinger og komme ut i det offentlige rom, sier Widerberg, som tidligere var tilknyttet Galleri Haaken.

– Kan man ringe deg hvis man vil kjøpe noe?

– Nei, det meste går via gallerier. Jeg er ikke tilknyttet ett galleri nå.

Nylig ble Widerberg også i mål med en skulptur av en skihopper for et eiendomsfirma.

– Den skal stå et sted den på en måte svever over byen. Litt sånn som Frans gjorde, han svevde, sier Nico Widerberg om sin far, som også var kunstner.