<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
FOTO:JEFF GILBERT +44(0)780 956 9670 info@jeffgilbert.co.uk Peckham, Southeast London, UK 17.07.2017 Mie Mortensen with artist Rory Menage sculptorer Jeff Gilbert

Kunstrådgiver Mie Mortensen: – Man må kjøpe, ikke selge

Kunstrådgiver Mie Mortensen jobber for privatpersoner i Oslo og London. På besøk hos Kunstpraten tipser hun om kunst som kan være gode investeringsobjekter og hvilken kunst man absolutt bør holde seg unna. 

Publisert 4. apr. 2022 kl. 10.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 402 ord

– Jeg er vokst opp med kunst og ble tidlig tatt med på museer. Det har vært en viktig del av hele utdannelsen min, sier Mie Mortensen. 

Hun hadde tenkt å bli arkeolog, men det ble for kjedelig, så Mortensen vendte blikket mot kunstbransjen. Etter å ha studert hos det internasjonale auksjonshuset Christie’s, fikk hun jobb der. Nå er hun kunstrådgiver for privatpersoner i Oslo og i London via selskapet M Art Consulting. 

– Auksjonshusene er et fantastisk sted. Det er da du skjønner hvor mye kunst som blir produsert i verden
Mie Mortensen

– I hovedsak går jobben min ut på å guide mine kunder i dette store kunstmarkedet. Den består veldig mye av kjøp, men også noe salg. Jeg jobber også med å få kundene til å se et litt større bilde enn bare kjøp og salg. Det er en del krefter som må støttes opp under for at kunstnerne skal komme seg videre til å bli en investering til slutt, sier hun.

På besøk hos Kunstpraten kommer Mortensen med flere eksempler på kunstnerskap hun mener har potensial til å stige i verdi og, ikke minst, hvilke som er hypet.

Disse Oslo-galleriene er dyktige 

Noe av de viktigste man må gjøre når man skal kjøpe og investere i kunst er å se, ifølge Mortensen. I episoden av Kunstpraten forteller hun hvordan man skal skille mellom gode og dårlige gallerier, og hun gir eksempler på hvilke Oslo-gallerier hun mener er dyktige.

– Auksjonshusene er også et fantastisk sted. Det er da du skjønner hvor mye kunst som blir produsert i verden. Det er et utrolig fint visningsrom å gå og se prisingen, sier hun.

Bestefaren samlet på kunst, deriblant Picasso, og brukte kunsten som en asset.

JOBBER INTERNASJONALT: Mie Mortensen jobber med private kunder i både London og Oslo. Foto: Jeff Gilbert

– Han hadde mye fint, sier Mortensen, som fremdeles får spørsmål om bestefaren i London.

På badet hjemme har hun en stor, rosa skulptur, som skal være den britiske skuespilleren Orlando Bloom.

– Jeg synes det er et utrolig privilegium å leve med kunst
Mie Mortensen

– Til inspirasjon, sier hun og tilføyer at den sveitsiske samtidskunstneren Yves Scherer, som har laget den, er representert av gallerier i ulike størrelser og dermed blir introdusert for større markedskrefter.

– Jeg synes det er et utrolig privilegium å leve med kunst.