<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
KUNSTEN Å LAGE BØKER: Hos Kunstpraten forteller Inger Schjoldager (t.v.) og Birgitte M. Siem i forlaget Orfeus Publishing at de har gitt ut over 100 bøker om kunst. Foto: Lars Brænden Schram

Nicolai Tangens kunstsamling blir til bok

Birgitte M. Siem og Inger Schjoldager fra forlaget Orfeus Publishing lager kunstbøker. Hos Kunstpraten røper de hvilke bøker de jobber med fremover. 

Publisert 12. juni 2022 kl. 18.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord

Mange kunstsamlere får laget bøker om samlingene sine. Hvorfor gjør de det? Dette får du svar på i denne episoden av Kunstpraten.

Men de to kvinnene bak forlaget Orfeus Publishing, Birgitte M. Siem og Inger Schjoldager, forteller at de også lager bøker om kunstnere og arkitekter og i forbindelse med utstillinger ved ulike institusjoner. Nylig utga de en bok om Nasjonalmuseet som åpner nå. Til sammen har de laget over 100 bøker om kunst. 

Bok om “Exit”-arkitekt

Det er dyrt å lage kunstbøker, så Orfeus skaffer finansiering eksternt. Enten betaler de som vil få laget boken, eller så får de støtte fra andre. Utsalgsprisene på Orfeus-bøkene ligger langt under hva det koster å lage dem. Da Bibliofilklubben ville ha lin på omslaget av jubileumsboken med tittelen “Bok”, måtte de bla opp selv.

NY UTGIVELSE: Orfeus forlag har nylig gitt ut en bok om det nye Nasjonalmuseet. Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

En av bøkene som har solgt aller best er boken om arkitekten Tommie Wilhelmsen. Et av husene hans ble brukt i NRK-suksessen Exit. Nå jobber forlaget også med en bok om Nicolai Tangens kunstsamling. Hør mer om det i den siste episoden av Kunstpraten. 

Auksjonshusene bruker bøkene fra Orfeus jevnlig, først og fremst oppslagsverk om Munch, men nylig så Kunstpraten en referanse til boken om Christian Skredsvigs kunstnerskap i en auksjonskatalog.