<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
NYÅPNING: Lena Trydal har bidratt med to bilder til åpningsutstillingen "Jeg kaller det kunst", på Nasjonalmuseet.  Foto: Lars Brænden Schram

Lena Trydal (28) om å stille ut på Nasjonalmuseet

Den unge kunstneren har to verk på åpningsutstillingen til det nye Nasjonalmuseet. De har fått mye oppmerksomhet. Men hva ligger bak bildene? 

Publisert 25. juni 2022 kl. 15.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord

Den relativt ferske kunstneren Lena Trydal er en av over 140 kunstnerne som tar del i åpningsutstillingen på det nye Nasjonalmuseet, som har navnet “Jeg kaller det kunst”.

Museet åpnet for et par uker siden, og Trydal stiller ut to verk på det nye museet. Det ene er et portrett av hele kongefamilien. Det andre er et portrett av prinsesse Märtha Louise.

Jeg kan gjøre hva jeg vil i maleriene
Lena Trydal

Etter at utstillingen åpnet har Trydal fått mye oppmerksomhet for maleriene sine. Enkelt kritiserer henne for å gjøre narr av kongefamilien. I Kunstpraten snakker hun om hvordan de siste ukene har vært, og hva som egentlig ligger bak verkene.

– Jeg er ganske overrasket over hvor sterke følelser de har vekket, sier Trydal i Kunstpraten.

Hør siste episode av Kunstpraten her:

Jobber uten galleri 

Trydal jobber fra atelieret sitt i Storgata i Oslo sentrum. Enn så lenge representerer kunstneren seg selv, og er ikke representert av noe galleri.

MYE OPPMERKSOMHET: Bildene Trydal stiller ut på det nye Nasjonalmuseet har fått mye oppmerksomhet de siste ukene. Foto: Margrethe Hegnar

I atelieret maler hun såkalte figurative malerier, som for eksempel portrettet av kongefamilien. Hun har i tillegg malt et stort verk av Donald Trump, Vladimir Putin, Kim Jong-un og Mohammed bin Salman. Verket har navnet “The Tea Party”, og ble malt sommeren 2020.

– Jeg kan gjøre hva jeg vil i maleriene, og det synes jeg er så gøy, forteller Trydal i podcasten. 

Hør flere episoder av Kunstpraten her: