<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
GJEST I STUDIO: Sjefskurator Caroline Ugelstad, fra Henie Onstad, på besøk hos Kunstpraten. Foto: Lars Brænden Schram

Sjefkurator fra Henie Onstad: – Den ble en suksess og en skandale

Franske Niki de Saint Phalle tilhørte den internasjonale kunstscenen i New York på slutten av 50-tallet. Tiåret etter gjorde hun seg bemerket i Stockholm med en skulptur av en gravid kvinne. Nå stilles hun ut på Henie Onstad. 

Publisert 22. okt. 2022 kl. 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 66 ord

Hør mer om kunstnerskapet til Niki de Saint Phalle i den siste episoden av Kunstpraten. 

Der forteller sjefkurator, Caroline Ugelstad, fra Henie Onstad om den franske kunstneren som kunstsenteret nå har en stor utstilling med. 

Hør hele episoden her:

FRANSK KUNST: I den siste episoden av Kunstpraten snakker Kari Nestaas (t.v.) og Margrethe Hegnar om kunstneren Niki de Saint Phalle. Foto: Eivind Yggeseth

Hør flere episoder av Kunstpraten her:

Sjefkurator ved Henie Onstad Kunstsenter, Caroline Ugelstad, forteller om den nye utstillingen med Niki de Saint Phalle. Den franskfødte kunstneren tilhørte den internasjonale kunstscenen i New York på slutten av 50-tallet og hang med blant andre Andy Warhol. Hør hvordan hun har formidlet både sinne, smerte, glede, provokasjon og kvinnekamp i kunsten sin.