<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Morten Zondag, Munch-ekspert Lars Brænden Schram

Munch-eksperten: – Lettere å investere i aksjer enn kunst

Morten Zondag har viet karrieren til en av Norges aller fremste kunstnere. Men burde man egentlig investere i kunsten til Edvard Munch? 

Publisert 12. nov. 2022 kl. 08.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord

Han er en av de fremste Munch-ekspertene i verden. I flere tiår har norske Morten Zondag jobbet med og rundt Edvard Munch på ulike måter. Som kunsthistoriker, på Munchmuseet, som ekspert hos Blomqvist og som kunsthandler. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten, hvor han snakker om å investere i Munchs kunst, hva som gjør kunstneren så evig aktuell og hvorfor han selv er så hektet på Edvard Munch.

Hør episoden med Zondag her:

Jobber for Munch-samler 

I mange år jobbet Zondag hos den nedlagte, men anerkjente, kunsthandleren Kaare Berntsen. Siden 2014 har han jobbet med å bygge opp Munch-samlingen til eiendomsinvestoren Pål G. Gundersen, som har en av verdens største private Munch-samlinger.

– Å kjøpe kunst som investering er mulig, men det er antagelig lettere å kjøpe aksjer, sier Zondag i episoden.

Gundersen har selv uttalt at han nå er ferdig med samlingen sin. Det tror derimot ikke Zondag vil vare lenge.

En av de fremste Munch-ekspertene i verden er gjest hos Kunstpraten. Morten Zondag snakker om å investere i Munch-kunst, hva som gjør kunstneren så evig aktuell og hvorfor han selv er så hektet på Edvard Munch.

Hør tidligere episoder av Kunstpraten her: