<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
MYE ERFARING TROSS ALDEREN: – Jeg ble grepet av kunsten tidlig, forteller gallerist Gard Eiklid på besøk hos Kunstpraten. Foto: Lars Schram Brænden

Gallerist Gard Eiklid: – Gallerier er butikker som later som de ikke er butikker

For syv år siden startet han et av Oslos mest populære gallerier. Nå har Gard Eiklid åpnet dørene til Galleri Golsa i nye lokaler. 

Publisert 18. nov. 2022 kl. 11.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord

Som nyutdannet siviløkonom fra NHH startet Gard Eiklid Galleri Golsa i 2015. Det siste året har han vært på jakt etter nye lokaler, og nå har han åpnet det nye galleriet i Henrik Ibsens gate i Oslo. Han startet med en gruppeutstilling med verker av blant andre Charlie Roberts og Trude Viken.

– Åpningen gikk jo over all forventning. Det er alltid veldig skummelt å åpne et nytt sted. Jeg husker jeg var veldig redd i de dagene før åpningen om noen skulle komme i det hele tatt, sier Eiklid. 

Denne uken er han gjest hos podcasten Kunstpraten. Hør episoden her: 

Ble grepet av kunsten tidlig 

Selv om Eiklid fremdeles er en ung mann, har han vært oppslukt av kunst lenge.

– Jeg ble grepet av kunsten tidlig, forteller Eiklid.

Som nyutdannet siviløkonom startet Gard Eiklid Galleri Golsa i 2015. Det siste året har han vært på jakt etter nye lokaler, og nå har han åpnet det nye galleriet i Henrik Ibsens gate – med en utstilling som inneholder blant annet Trude Viken og Charlie Roberts.
Jeg skulle kjøpe en Richard Prince, en Jeff Koons og en Damien Hirst
Gard Eiklid

Etter et besøk på Astrup Fearnley Museet som tenåring var han klar på hva han ville kjøpe.

– Så da husker jeg at jeg gikk ut derfra og skulle kjøpe meg en Richard Prince, en Jeff Koons og en Damien Hirst, sier han.

Eiklid forteller at galleriet til dels er en refleksjon av hans interesser – og ikke minst hva han selv samler på. Hvilke kunstnere det er kan du få med deg i ukens episoden, som forøvrig er den siste denne sesongen.

Hør flere episoder av Kunstpraten her: