<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uncle Mo stiller ikke til start men er «snakkisen» på Kentucky Derby

Det er ikke bare god galopp som får oppmerksomhet under Kentucky Derby. Før årets løp har hestenes blodslinjer vært gjenstand for mye omtale.

Publisert 6. mai 2016 kl. 15.06
Oppdatert 6. mai 2016 klokken 15.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Det er ikke bare god galopp som får oppmerksomhet under Kentucky Derby.

Kentucky Derby arrangeres for 142. gang på lørdag. Resultatene på galoppbanen er naturligvis et høydepunkt i det som kalles «de to mest spennende minuttene innen sport». Men det har også blitt rettet mye oppmerksomhet mot avlshingstene Tapit og Uncle Mo.Tapit har vært ledende avlshingst i flere sesonger, og har tre føll i årets løp. Uncle Mo er «up-and-coming» i gamet. Mo-barna stiller for første gang i år, og også Mo kan skilte med tre føll i løpet.Den senere tiden har Uncle Mo-barna hatt så stor suksess at paringsavgiften er doblet. Verdivurderingen på Uncle Mo er nå oppe i 100 millioner dollar.Et besøk med følger på stallen av Uncle Mo har en prislapp 150.000 dollar, tilsvarende 1,23 millioner norske kroner. Men enn så lenge har Tapit beholdt forspranget på paringsavgiftene. Han fakturerer nemlig hoppe-eiere 300.000 dollar per avlet føll.Før Uncle Mo ble pensjonert som galopphest red han inn mer enn 1,6 millioner i premiepenger.