<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan låne verktøy, kunst, og fritidsutstyr på biblioteket

I København har bibliotekene fjernet en tredel av bøkene til fordel for verktøy. – Kanskje vi gjør det samme i Oslo også, sier hovedstadens bibliotek.

    Publisert 27. juli 2016 kl. 07.19
    Oppdatert 27. juli 2016 klokken 07.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord

    Utlånet av bøker i norske folkebiblioteker går ned. Men gjennom å stadig fornye seg har bibliotekene sørget for at antall besøkende øker. Vårt Land har laget en oversikt over noen av de utradisjonelle tilbudene som nå har dukket opp på norske biblioteker. Biblioteket i Tana er ett av flere som låner ut ski- og snowboardutstyr, men i tillegg tilbyr biblioteket både rulleskøyter, bålkjele, sykkelvogn og en 25-manns lavvo.I Oppegård kan man låne fiskestenger på biblioteket. Det samme gjelder i Askøy, hvor man også kan hente med seg kano og redningsvest.Og ser man til utlandet, blir det fra høsten av mulig å låne verktøy på bibliotekene i København.– Verktøy høres spennende ut! Kanskje vi burde begynne å låne ut det også, sier kommunikasjonsleder Jørn Johansen ved Deichmanske bibliotek i Oslo. Ved hovedstadens folkebibliotek kan man allerede låne frø til planting, 3D-printere, musikkinstrumenter og gitarpedaler, mens Asker bibliotek tilbyr utlån av kunst du kan henge i stua.Bibliotekene i Vestre Toten og Nesodden står kanskje for det friskeste utlånstilbudet. Der lånes nordmenn ut til innvandrere som vil bli bedre kjent med norsk språk og kultur. (©NTB)