<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå skal svenskene få sexlivet kartlagt

Bekymret for at svenskene ikke har nok sex, ønsker regjeringen å kartlegge soveromsaktiviteten til sine borgere i en ny, stor studie.

    Publisert 30. juli 2016 kl. 08.58
    Oppdatert 30. juli 2016 klokken 08.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord

    Det har gått 20 år siden den forrige omfattende studien om svenskens seksuelle vaner ble gjennomført, og etter at tabloidavisene i landet meldte at svenskene har mindre sex enn før, sier folkehelseminister Gabriel Wikström at det er på høy tid med en ny.– Det er viktig å undersøke om det er noe hold i dette, og eventuelt hva som er årsaken, skriver han i en kronikk i Dagens Nyheter .Han understreker at om stress og andre helsemessige problemer påvirker sexlivet, er dette også et politisk problem.Svenskene har et internasjonalt rykte på seg for å være svært seksuelt frigjorte, men etter en undersøkelse i Aftonbladet i 2013 kan det vise seg at elskoven er på hell i Sverige.Undersøkelsen er ikke vitenskapelig nok til å bli brukt som grunnlag for regjeringens politikk, men det peker i en retning som kan være interessant å følge opp, forklarer Wikströms kollega i sosialdepartementet, Morgan Eklund.Landets folkehelseinstitutt har fått oppdraget med å gjennomføre den nasjonale studien, som skal være klar innen juni 2019.– Sex er et område som sterkt påvirker menneskers helse, og vi kan ikke kun snakke om ting som kjønnssykdommer, men også om hva som er positivt og lystbetont med sex, sier statsråden. (©NTB)