<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hunder forstår menneskers ord og tonefall

Hunder oppfatter ord og tonefall på samme måte som mennesker, viser forskning.

    Publisert 31. aug. 2016 kl. 05.53
    Oppdatert 31. aug. 2016 klokken 05.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord

    Hundenes hjerner er i stand til å tolke både det vi sier og hvordan vi sier det. I likhet med mennesker, bruker hundene sin venstre hjernehalvdel til å tolke ord, og områder i den høyre hjernehalvdelen til å analysere tonefall, viser forskning som er gjennomført ved Eotvos Lorand-universitetet i Budapest.Observasjonene som forskerne nå har fastslått, indikerer at mekanismene for å behandle ord utviklet seg langt tidligere enn først antatt, og at dette ikke er unikt for menneskets hjerne. I omgivelser der mange mennesker snakker, som i familiehjem, kan dyr som naturlig nok ikke kan snakke, likevel lære seg å forstå betydningen av ord, viser forskningen.– Menneskets hjerne skiller ikke bare hva vi sier og hvordan vi sier ting, men den integrerer også begge typer informasjon for å danne en felles betydning, sier forskningsassistent Attila Andics.– Våre funn indikerer at hunder også kan gjøre alt dette, og de bruker svært like hjernemekanismer, sier Andics.Forskningsresultatet er publisert i mandagsutgaven av tidsskriftet Science. (©NTB)