<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carlsen tabbet seg ut

Magnus Carlsen åpnet siste dag av VM i hurtigsjakk med å tape mot ukraineren Anton Korobov. Nordmannen har kun sju poeng etter 11 av 15 partier.

  Publisert 28. des. 2016 kl. 13.51
  Oppdatert 28. des. 2016 klokken 23.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  Magnus Carlsen. Foto: Scanpix

  Verdenseneren lå som nummer ni før siste dag av VM i hurtigsjakk. Han startet onsdagen med hvite brikker mot Anton Korobov, som lå som nummer seks.Carlsen fikk raskt et overtak med flere bønder, men så gjorde han et dårlig trekk slik at det var Korobov som sto til soleklar seier. Den norske 26-åringen havnet i akutt tidsnød, og ga til slutt opp. - Jeg vinner en bonde for ingenting og tror at jeg kan slå ham sjakkmatt, men så overser jeg et trekk. Det er et helt horribelt, sa Carlsen til NRK etter tapet.  Det gjenstår fire partier før verdensmesteren i hurtigsjakk blir kronet. - Nå blir det veldig, veldig vanskelig for Magnus å vinne, sa ekspert Torstein Bae i NRK-studioet. Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i hurtigsjakk. Vassilij Ivantsjuk fra Ukraina ledet etter dag to med åtte poeng etter ti partier. Ved siden av Carlsen er også Simen Agdestein, Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen med i Doha. Tari og Agdestein hadde 4,5 poeng etter dag to, mens Christiansen hadde 3,5 poeng. Magnus Carlsen hentet seg mesterlig inn igjen i de neste partiene og vant sine fire siste partier i VM i hurtigsjakk, men greide ikke å forsvare tittelen. Vassilij Ivantsjuk fra Ukraina ble verdensmester.Ivantsjuk slo Carlsen i deres innbyrdes oppgjør tirsdag. Til slutt endte begge med 11 av 15 mulige poeng, men ukraineren gikk foran basert på motstandernes snittrating. Alexander Gristsjuk fikk også 11 poeng og skjøv Carlsen ned til 3.-plass.(©NTB)